makelaar tarragona casalunya

Aankoopbegeleiding voor een betrouwbare aankoop3 min read

In Nederland is het vrij normaal om een aankoopmakelaar in te schakelen voor het aankopen van vastgoed. Professionals die jou helpen bij het hele aankooptraject, van het doen van een bod, de onderhandeling tot en met de woningoverdracht bij de notaris. Het inschakelen van een aankoopmakelaar in Spanje is nog extra fijn, omdat taal en cultuur vaak ook een barrière is, en je in Spanje te maken hebt met andere processen en regelgeving bij het aankopen. Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Catalonië, de Costa Dorada of Tarragona stad? Lees dan verder, wij kunnen jou verder helpen.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar begeleidt je bij het vinden en het kopen van een woning. Hij of zij heeft goede connecties op de lokale woningmarkt, waardoor je snel op de hoogte bent van te koop staande woningen. De aankoopmakelaar kan je helpen bij het selecteren van geschikte woningen en gaat, als je dat wilt, mee naar bezichtigingen. Heb je je droomhuis gevonden? Dan brengt de makelaar een bod voor je uit en voert hij of zij de onderhandelingen met de verkopende partij. Je kunt met de aankoopmakelaar overleggen welke diensten je precies nodig hebt en van welke je gebruikt maakt.

Aankoopmakelaar in Catalonië

Het beroep van aankoopmakelaar is in Catalonië nog niet erg ingeburgerd onder de locals. Er bestaan wel aankoopmakelaren, vaak zijn dit internationale makelaarsbureaus zoals Casalunya die wel bekend zijn met dit fenomeen en sowieso al vaak om aankoopadvies worden gevraagd.

Aankoopmakelaar

Vastgoed kopen in Spanje

Zeker als je in Spanje een woning wil kopen, waar  je de woningmarkt niet goed kent en de taal niet goed spreekt, is het handig om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Het is fijn om een persoon aan jouw kant te hebben die weet hoe de woningmarkt in Spanje werkt. Waar je op moet letten, wat de valkuilen zijn en hoe je een zo goed mogelijke deal te krijgen. 

Het tarief

Net als een personal shopper zijn de services zal de aankoopmakelaar een tarief met jou afspreken voor het bedenken van een aankoopstrategie, het doen van een bod, onderhandeling met de verkoper en begeleiding van het gehele aankooptraject (van controle van alle contracten, vertaalwerkzaamheden tot en met aanwezigheid bij de notaris.)

Casalunya als aankoopmakelaar

Ben je op zoek naar een woning of een terrein aan de Costa Dorada? En zoek jij begeleiding met de aankoop ervan?

Wij horen graag van jou hoe ver jij bent in het aankoopproces en waar je hulp bij nodig hebt.

Tijdens een intake kruisen we samen de diensten die je nodig hebt af en stellen op basis van de losse wensen (modules) een prijs af. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor het inplannen van een intake.

Lees ook:

Delen:

Wij openen deuren voor je

Meer informatie ontdekken

Jouw high-end makelaar aan de Costa Daurada
Wil jij een woning kopen in Catalunya en heb jij dat nog nooit gedaan? Download hier het meest complete e-book met daarin alles wat je moet weten!