aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding voor een betrouwbare aankoop7 min read

In Nederland is het vrij normaal om een aankoopmakelaar in te schakelen voor het aankopen van vastgoed. Professionals die jou helpen bij het hele aankooptraject, van het doen van een bod, de onderhandeling tot en met de woningoverdracht bij de notaris. Het inschakelen van een aankoopmakelaar in Spanje is nog extra fijn, omdat taal en cultuur vaak ook een barrière is, en je in Spanje te maken hebt met andere processen en regelgeving bij het aankopen. Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar in Catalonië, de Costa Dorada of Tarragona stad? Lees dan verder, wij kunnen jou verder helpen.

Aankoopmakelaar in Tarragona: daarom is dit een goed idee

Een makelaar houd zich iedere dag bezig met de koop – verkoop van woningen. En heeft vaak alles al gezien en meegemaakt. Een lokale makelaar inschakelen die de regels, taal ook goed kent is een extra goed idee voor als je hier (nog) niet thuis bent en de taal niet spreekt.
Bovendien kun je flink wat geld besparen als je een aankoopmakelaar inhuurt. Dat niet alleen, een miskoop kan je duur komen te staan.

Wij helpen personen die al een woning hebben gevonden en over willen gaan naar de volgende stap. Zodra u het onroerend goed heeft gevonden dat u wilt kopen, zorgen wij ervoor dat alles soepel verloopt totdat u het contract bij de notaris ondertekent. En zelfs daarna.

aankoopmakelaar spanje
Achter de schermen tijdens de opnames van droomhuis gezocht in Tarragona

Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een personal real estate shopper?

Een personal real estate shopper helpt jou met het maken van een selectie van de woningen die bij jouw wensen. Dit is handig wanneer je nog in de oriëntatiefase bent: bijvoorbeeld nog zoekt naar de juiste plek, het type woning etc. Er zijn betaalde services voor personal real estate shoppers. Wij bieden geen betaalde dienst aan, maar horen wel graag wat je zoekt zodat wij jou kunnen helpen dit te vinden. 

Een aankoopmakelaar kun je inschakelen wanneer je de woning al hebt gevonden en de volgende stap wilt zetten. Wij zorgen voor een soepele en succesvolle aankoop, en begeleiden jou bij alle stappen. Dat biedt rust, en zekerheid. Ook na de aankoop kun je nog bij ons terecht voor vragen.

Droomwoningen genoeg te vinden in omgeving Tarragona. Bijvoorbeeld deze woning in natuurpark Cap Salou. 

Tevreden klanten na hulp van een Nederlandse aankoopmakelaar van Casalunya.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar begeleidt je bij het kopen van een woning. Hij of zij heeft goede connecties op de lokale woningmarkt, en weet precies waar je allemaal op moet letten. Bijvoorbeeld bij het uitbrengen van een bod, of het ondertekenen van een contract. De aankoopmakelaar brengt in jouw naam een bod uit en voert de onderhandelingen over de oplevering met de verkopende partij. Je kunt met de aankoopmakelaar overleggen welke diensten je precies nodig hebt en van welke je gebruikt maakt.

Sandy MastenbroekSandy Mastenbroek
16:34 06 Feb 23
Casalunya International Real Estate | Makelaarskantoor, is een echte aanrader:Vanaf het eerste moment proef je tijdens het gesprek de enthousiasme en toewijding.Ze gaan zeer accuraat te werk. Ons serieus nemen en ontzorgen voelt aan alsof dat een echte pré is voor hun. Zelfs op nazorg kun je rekenen. Het is super fijn dat je op hun professionaliteit kunt rekenen.Je ervaart passie voor hun klant en hun Casalunya.They just nailed it!
Anita KappertAnita Kappert
10:27 13 Nov 22
GEEN WOORDEN VOOR.Mei 2022 zijn we met oom en tante afgereisd naar Salou waar de opdracht lag om hun appartement te verkopen.Simpel dachten we, want er was al een koper.Formaliteit dus. (Dachten we)Casalunya Makelaar gevonden met Hieke Voorberg als Nederlandse makelaar…kon niet beter.En…..het kon inderdaad niet beter, want….Er zijn geen woorden voor….voor de manier waarop zij en haar team ons hebben geholpen. FANTASTISCH!!!Heel simpel…..Zonder Hieke Voorberg en haar team was deze verkoop voor onze oom en tante nooit gelukt.Oom en tante hadden het appartement 33 jaar geleden gekocht en sindsdien meerderemaanden per jaar gewoond en genoten.Echter…. Hadden oom en tante in al die jaren nooit alle nodige up-dates gedaan van hunpersoonlijke registraties, dus deze waren voor de verkoop niet up-to-date, waardoor erÜberhaupt geen verkoop zou kunnen plaatsvinden…..In een week tijd zijn er door Casalunya International Real Estate Agency wonderen verrichtwaardoor de verkoop kon doorgaan en uiteindelijk is gerealiseerd.Maar er waren meer onvoorziene problemen, waarmee oom en tante fantastische door dezeMakelaar Hieke voorberg zijn geholpen.Deze hulp zat niet in hun takenpakket, maar kwam rechtstreeks uit hun hart.Het wordt een boekwerk wil ik dat hier vermelden, dus dat ga ik niet doen, maar de makelaar Hieke Voorberg van Casalunya Real Estate mag u in contact met mij brengen mocht u hier info over willen hebben.Casalunya International Real Estate Agency…..Een ECHTE aanrader.Een makelaar met het hart op de goede plek.Nogmaals 1000 x dank.
Roel FoekensRoel Foekens
11:32 28 Sep 22
Zeer kundige mensen die mij en mijn vrouw tijdens een huis kopen in Spanje uitstekend begeleid hebben van A tot Z.Absoluut een aanrader!
D diaantje75D diaantje75
12:26 16 Aug 22
We zijn door Hieke en compagnon fantastisch begeleid in ons aankoopproces van onze 2e woning in Spanje. Professioneel en persoonlijk. Dankzij hen kwamen wij achter een adder onder het gras welke wij anders nooit geweten hadden. Verder is het samenwerken met een Nederlands sprekend contact die alle ins en outs van de Spaanse markt weet een verademing. Echt een aanrader. Hieke en team, bedankt!Diana & Sandor
nina van der meernina van der meer
10:36 06 Aug 22
Met een bijzonder warme en oprechte betrokkenheid en veel kennis van zaken hebben Hieke en Alejandro ons geholpen met de aankoop van ons appartement in Tarragonna. Hieke gaat veel verder dan je van een makelaar verwacht door te helpen in elk onderdeel van het (lastige) proces. Daarnaast denkt ze constant mee met tips en hulp vanuit haar netwerk. Zonder haar was ons dit niet gelukt!
Caroline WesterbeekCaroline Westerbeek
08:20 02 Aug 22
Wie overweegt om naar het prachtige Catalunya te verhuizen en geen idee heeft hoe zich door alle bijkomende obstakels heen te loodsen heeft aan Hieke de perfecte gids. Zij heeft de broodnodige kennis in huis van de lokale mores en is een gewaardeerd partner ter plaatse. Zij heeft een passie voor hoogwaardig wonen op duurzame manier en heeft een uitgebreid netwerk vanwaaruit elke woonwens gerealiseerd kan worden. Zij kent de regio op haar duimpje en vind beslist de droomlocatie die je zoekt. Haar bevlogenheid en betrokkenheid met klant en regio is echt bijzonder te noemen. Zij heeft een ingewikkeld en onoverzichtelijk traject behapbaar en plezierig gemaakt.
Marina OrlovaMarina Orlova
19:56 27 Mar 22
We hadden zoveel geluk dat we het bureau Casalunya tegenkwamen op het moment dat we op zoek waren naar een appartement in Tarragona! En het was zo nuttig om Engelssprekende vastgoedprofessionals te ontmoeten die weten hoe het werkt in Spanje, die ons door het woud van het Spaanse aankoopproces hebben geleid, zodat we er met gemak en volledig vertrouwen doorheen zijn gegaan dat alles de goede kant op gaat. We hadden alle benodigde informatie in het Engels, inclusief het vertaalde en uitgelegde contract.Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een woning in Spanje!Bedankt Casalunya!
Wilma SchortinghuisWilma Schortinghuis
08:42 18 Mar 22
Als Nederlander is het prettig om te worden geholpen in je eigen taal vooral bij het kopen van een woning! Dat is hier perfect geregeld . Verder goede service en vriendelijke medewerkers.
js_loader

Zo begeleiden we jou als aankoopmakelaar

De eerste stap is een intake. Daarbij bespreken wij jouw behoeften, voorkeur, doelen, budget en de tijdlijn. Als je niet in Spanje bent en we elkaar niet persoonlijk kunnen ontmoeten, dan bellen we of spreken we elkaar via een videoconferentie.

Vervolgens ontvang je een actieplan op maat, inclusief de voorwaarden en de vaste prijs voor onze diensten.

Nadat je voor ons hebt gekozen, starten wij met de onderhandeling om de best mogelijke prijs én voorwaarden te krijgen voor de aankoop van jouw woning in Spanje. Deze onderhandelingen worden gedaan in het Catalaans en Spaans, waarbij wij meer dan 20 jaar kennis en ervaring van de lokale markt inzetten. Let op: wij vragen geen fee over het onderhandelresultaat. Dus alles wat wij van de prijs afdingen, is voor jou! 

Wij verifiëren de woning, zowel juridisch, administratief als bouwtechnisch middels een bouwtechnische keuring via onze architect. Zo weet jij 100% zeker dat je een woning koopt die vrij is van schulden, boetes en bouwtechnisch helemaal klopt.

Wij stellen samen met de verkoopmakelaar een voorlopig koopcontract (contrato de arras) op waarin jij als koper beschermd bent en met daarin alle samen afgesproken en onderhandelde  voorwaarden. Denk aan: aankoop onder voorbehoud van financiering, onder voorbehoud van het verkrijgen van een NIE en meer. Dit contract vertalen wij in het Nederlands zodat jij precies begrijpt waar je voor tekent.

Wij laten een bouwtechnische keuring uitvoeren door een architect.

Begeleiding in het maken van keuzes in voorbereiding van de dag van de woningoverdracht bij de notaris (denk aan het op naam zetten van elektra, water, alarmsysteem) en de betaalwijze. Ook adviseren wij jou over het openen van een Spaanse bankrekening en andere zaken waar je aan moet denken.

Wij zijn aanwezig op de dag van de woningoverdracht bij de notaris om jou te begeleiden in jouw eigen taal. Indien gewenst kunnen wij middels een volmacht uit jouw naam de woning aankopen, mocht je niet in de gelegenheid zijn om zelf naar de notaris te gaan.

Na de aankoop van de woning begint het best. Wij weten wat je nodig hebt en kunnen jou in contact brengen met de beste professionals in town. Voor uiteenlopende services zoals het laten installeren van een alarmsysteem, grondige schoonmaak, klusjesman, belastingadviseur en aangifte, woonhuisverzekering, onderhoud van zwembad, interieurstyliste en meer. Alles om zo snel mogelijk zorgeloos te genieten van jouw nieuwe (tweede) woning in Spanje.

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar in Spanje?

Wij bieden deze service graag aan omdat onze klanten ons vertellen dat het hen niet alleen tijd heeft bespaard, maar ook veel zorgen en… geld. Wij vragen geen succesfee of commissie over het onderhandelresultaat; ons honorarium is altijd een vast bedrag plus BTW. Wij zijn een expert in onderhandelen, dus zelfs als wij duizenden euro’s voor jou besparen, wat niet de eerste keer zal zijn, betaal je enkel de vaste vergoeding.

Vraag nu per e-mail vrijblijvend een offerte op voor aankoopbegeleiding. Zet erbij welke woning je wilt kopen, per wanneer en voor welke prijs. 

woning kopen

Hieke Voorberg, Nederlandse aankoopmakelaar in Spanje

Jouw high-end makelaar aan de Costa Daurada

Wil jij een woning kopen in Catalunya en heb jij dat nog nooit gedaan? Download hier het meest complete e-book met daarin alles wat je moet weten!