FAQ

Veelgestelde vragen

Als u het antwoord op uw vraag niet op deze pagina vindt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de chat op onze website, per e-mail of per telefoon.

Vastgoed verkopen

Deze vragen krijgen wij vaak over het verkopen van vastgoed.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Waarom een makelaar inhuren als ik mijn woning zelf kan verkopen?

Het inhuren van een makelaar is een belangrijk besluit. En je  moet er zeker van zijn dat het makelaarskantoor dat je kiest uit professionals bestaat. Het voordeel van de verkoop in handen van een makelaarskantoor leggen, is dat zij voorbereid en bekwaam zijn om een duidelijke, transparante vastgoedtransactie uit te voeren in de kortst mogelijke tijd, tegen de beste prijs. 

Wat betekent in exclusieve verkoop?

Als je een exclusiviteitscontract tekent, geef je slechts één makelaar de toestemming om je huis te verkopen. Je mag de verkoop dan niet toevertrouwen aan andere makelaars totdat de vastgestelde tijd in het contract is verstreken. 

Wat is de juiste prijs om de woning te verkopen?

De woning heeft een geschatte vastgoedwaarde die afhangt van het type woning, het gebied waarin het zich bevindt, de kenmerken, enz. Om het onroerend goed te verkopen, moet je weten wat een reële markt taxatie van de verkoop is. Dit zijn gegevens die wij als makelaar kunnen geven. Wij hebben veel ervaring met het vaststellen van een adequate prijs om het huis binnen de kortst mogelijke tijd te verkopen. Het is een schatting die dichter bij de marktwaarde van uw woning ligt, zodat je de beste concurrerende prijs heeft. Op deze manier verkoopt jouw huis sneller.

Zijn er kosten verbonden aan het inschakelen van Casalunya?

Ja, er is een vooraf afgesproken percentage voor de promotie en verkoop van jouw woning. Je betaalt het pas wanneer de verkoop definitief is, vlak voor de notaris of op de dag van de notaris.

Waarom Casalunya kiezen voor de verkoop van mijn huis?

Omdat wij een internationaal makelaarskantoor zijn, gespecialiseerd in het verkopen van huizen aan buitenlanders aan de Costa Daurada. Wij spreken verschillende talen, zoals Engels, Nederlands, Duits, Frans en Pools. Door in je eigen taal bediend te worden, vergroot je de kans dat potentiële kopers zich meer thuis zullen voelen bij een bezoek aan jouw huis. Omdat wij een internationaal team zijn, weten wij uit eigen ervaring hoe een woning in Catalonië kopen gaat en welke twijfels er kunnen ontstaan. Ook hebben wij een breed netwerk van partners die kopers kunnen helpen met de benodigde documentatie voor de aankoop.

Wat is de reden dat de eigenaar het wil verkopen?

Als het huis zo mooi is... Waarom wil de eigenaar het dan verkopen? Vraag het! Deze informatie helpt je om een bod te doen. 

Hoe lang staat het huis al te koop?

Als een woning meer dan 6 maanden te koop staat, is het een goed moment om over de verkoopprijs te onderhandelen.  

Zijn er werkzaamheden, verbouwingen of lekkages in het gebouw gepland?

Als er werkzaamheden aan het gebouw gaande zijn, ga dan na of deze al lang aan de gang zijn of dat er plannen in die gepland staan. Dit kan je geld schelen na aankoop.

Vastgoed kopen

Deze vragen krijgen wij vaak over vastgoed kopen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

 

Nieuwbouw kopen

Deze vragen krijgen wij vaak over het kopen van nieuwbouw woningen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

 

Hoe lang gaat de bouw duren?

In de meeste gevallen zal een nieuw huis langzamer gaan dan het krijgen van een tweedehands huis, hoewel alles afhangt van de staat van het gebouw wanneer je het koopt. Je weet nooit precies hoe lang het duurt om een huis te bouwen. En als je daarbij optelt dat permissies soms moeten worden goedgekeurd, wordt het een beetje ingewikkelder. In het algemeen, keep in mind dat je in Spanje gaat kopen, duurt de bouw van een huis gewoonlijk tussen 4 en 8 maanden, hoewel het vaker voorkomt dat het een jaar duurt. 

Welke garantie heeft de woning?

Als je nieuw koopt, heb je recht op garantie. Voor gevelbeplating, deuren en lijstwerk geldt gewoonlijk een garantie van één jaar. Systemen zoals ventilatie, airconditioning en verwarming, loodgieterswerk en elektriciteit hebben normaal een garantie van twee jaar. Structurele gebreken kunnen een garantieperiode van ongeveer 10 jaar hebben. 

Welke wettelijke dekking heb ik als ik een nieuw woning koop?

De koper van een nieuwbouwwoning is gedekt door een wet die hem of haar beschermt in geval van een onvoorziene gebeurtenis tijdens het koop- en verkoopproces. Deze dekking bestaat echter alleen als de projectontwikkelaar een bouwvergunning heeft. 

Ik verkoop een woning: welke belastingen moet ik betalen?

Er moeten drie belastingen worden betaald: de inkomstenbelasting, de belasting op de waardevermeerdering van stedelijke grond, deze is beter bekend als gemeentelijke vermogenswinstbelasting en de onroerend-goedbelasting .

Wat zijn de betalingsmogelijkheden bij koop en verkoop?

Volgens de in 2010 aangenomen wet ter voorkoming van het witwassen van geld is de notaris, wanneer de akte bij de notaris wordt ondertekend, verplicht te vragen naar de betalingswijzen voor de koop en verkoop, zodat deze in de openbare akte worden opgenomen.

De betalingswijzen zijn:

Bankoverschrijving. 
Nominatieve bankcheque.
Cryptocurrencies

Wat als ik nog een hypotheek heb als ik mijn huis verkoop?

Er zijn verschillende opties, je bank kan daarbij het beste adviseren. Opties zijn: de hypotheek aflossen bij de verkoop van een huis, een overbruggingshypotheek aanvragen of de hypotheek overdragen aan de koper.

Financiële vragen

Financiering is één van de belangrijkste factoren bij het kopen van vastgoed. Hier staan de meestgestelde vragen over financiën.

Kom je bij ons op kantoor?

De openingstijden van het kantoor zijn:

Maandag: 9.00-13.30 
Dinsdag: 9.00-13.30 
Woensdag: 9.00-13.30 
Donderdag: 9.00-13.30 
Vrijdag: 9.00-13.30 

Wil je er nou zeker van zijn dat we er zijn. Stuur dan even een mail naar info@casalunya.com om een afspraak te maken. 

Jouw high-end makelaar aan de Costa Daurada

Wil jij een woning kopen in Catalunya en heb jij dat nog nooit gedaan? Download hier het meest complete e-book met daarin alles wat je moet weten!