Delen:

Je hebt een mooie woning gezien in het dorp of de stad in Spanje waar je wilt wonen. Maar hoe weet je zeker of dit een goede wijk is? En een plek die bij jou past? Het vastgoedportaal Fotocasa, waar wij zelf ook onze woningen publiceren, heeft daarvoor een handige online tool gemaakt genaamd Geo Advisor. Via dit portaal kun je jouw buurt leren kennen voordat je er daadwerkelijk gaat wonen.

Geo Advisor: wat zijn de prijzen in deze buurt?

Gemiddelde huizenprijs

In de buurtgids van Geo Advisor wordt elke maand de gemiddelde prijs van een woning gecommuniceerd, zowel voor kopen als voor huren. Handige informatie voor als je een woning wilt kopen of huren in een bepaalde wijk.

Diensten beschikbaar in de buurt

Benieuwd hoe het zit met openbaar vervoer of de bezienswaardigheden in de buurt? Of denk aan scholen, supermarkten, apotheken, parken, bankfilialen, musea… In Geo Advisor kun je een lijst terugvinden.

Beoordelingen van buurtbewoners over de buurt

Wat maakt iets tot een fijne buurt om te wonen?

De sfeer, de voorzieningen, groen, de ruimte, de kwaliteit van de straten en de veiligheid zijn een aantal punten waar je op kunt letten. Of het makkelijk is om een parkeerplaats te vinden, of de straten goed verlicht zijn ´s avonds, of de buurt kindvriendelijk of diervriendelijk is. En in Spanje ook altijd goed controleren: of er niet teveel hondenpoep ligt.

In de Geo Advisor app of portaal kun je de beoordelingen hierover inzien van buurtbewoners die dit hebben ingevuld.

Dat ziet er dan zo uit:

geo

Op het moment van schrijven is Tarragona nog niet opgenomen in het portaal. Wel Barcelona , Valencia en andere grote steden.

Meer lezen

Calafell krijgt 100 nieuwe sociale huurwoningen

Creixell: prachtige kustplaats met betaalbare woningen

Ik wil zo graag even met jou wandelen in Tarragona

Wij openen deuren voor je

Meer informatie ontdekken

General

Sant Jordi

Sant Jordi, ook wel bekend als Saint George, is een veel gevierde feestdag in Catalonië, Spanje. Op 23 april wordt de dag gevierd. Sant Jordi

➥ MEER LEZEN

Jouw high-end makelaar aan de Costa Daurada

Wil jij een woning kopen in Catalunya en heb jij dat nog nooit gedaan? Download hier het meest complete e-book met daarin alles wat je moet weten!