Nederlandse makelaar aan de Costa Dorada

Jouw Nederlandse makelaar aan de Costa Dorada

Een Nederlandse makelaar aan de Costa Dorada. Of een makelaar die Nederlands spreekt aan de Costa Dorada. Het zijn er niet veel. Maar als Internationaal Makelaarskantoor zijn wij van Casalunya wél één van de makelaarskantoren waar je in je eigen taal en cultuur geholpen kunt worden. Onze dienstverlening is tweetalig, snel, professioneel en gericht op internationale klanten. Oftewel: wij zijn gewend om zaken op afstand voor jou te regelen. Dus voel jij je lost in translation omdat jouw Spaanse makelaar geen Engels spreekt? Is onderhandelen in het Spaans nogal moeilijk voor je, en wil je zeker zijn van een betrouwbare aankoop? Dan kun je ons inschakelen als aankoopmakelaar. Ben jij eigenaar van een woning aan de Costa Dorada of op een unieke plek in Catalonië, en zoek jij een Nederlandstalige makelaar? Dan ben je bij ons aan het goede adres.  

Aankoopmakelaar
woning verkopen

Waarom een Nederlandse makelaar?

Een woning verkopen is niet niks en doe je daarom ook niet elke dag. Nou willen wij niet zeggen dat wij dat wel elke dag doen, maar in ieder geval een stuk vaker dan jij dat doet. In Spanje is het zo dat je zelf een woning kunt verkopen. Daarom staan de woningplatformen bol van ‘venta particular’, oftewel woningoverdracht van particulier op particulier. Gedachtengang is: als ik geen courtage voor een makelaar hoef te betalen, bespaar ik op de verkoopkosten. Fair enough. Toch staan woningen die niet via makelaarskantoren worden verkocht gemiddeld langer in de verkoop. Omdat niet iedere koper het vertrouwt om zonder professioneel tussenpersoon een woning aan te kopen. Daarnaast zijn makelaars erg goed in verkopen, wat ervoor zorgt dat je jouw woning voor een betere prijs verkoopt en binnen een kortere tijd dan dat je het zelf zou doen. Vaak haal je de verkoopkosten voor courtage er dan wel uit. Daarnaast is het in veel gevallen ook mogelijk om de verkoopkosten fiscaal af te trekken van de verkoopbelasting (en die is ook in Spanje, helaas niet weinig).

Wat voor makelaar kies je? Als je een Nederlandse makelaar zoekt in de Costa Dorada, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Net als andere internationale makelaarskantoren hebben wij een grote zichtbaarheid en netwerk van kopers in het buitenland, waaronder in Nederland. We bereiken niet alleen de lokale kopers maar ook een internationale doelgroep. Personen die tijdens het bezichtigen van jouw vastgoed geholpen worden in hun eigen taal. Want behalve Spaans. Catalaans spreken wij ook vloeiend Nederlands, Engels, Duits en Frans.  Dus alleen een Nederlandse makelaar zijn we niet. 

Betrouwbare makelaar

Een betrouwbare makelaar in Spanje vinden kan lastig zijn. Niet omdat er bijna geen makelaars zijn. Die zijn er namelijk genoeg. Toch is het vooral als “buitenstaander” lastig om te weten op welke dingen je moet letten. Want welke dingen zijn er nou echt belangrijk bij een makelaar in Spanje. Hieronder zijn er 5 op een rij gezet.

1. API

Dit is misschien wel de allerbelangrijkste als je opzoek bent naar een betrouwbare makelaar in Spanje. Een API (Agente de la Propiedad Inmobiliaria) betekent dat de makelaar gecertificeerd is. Hiervoor moeten de makelaars een opleiding volgen en de daarbij horende examens voldoende afronden. De titel wordt vergeven door het ministerie van Openbare Werken, Vervoer en Milieu. Ook betekend API dat de makelaars echte professionals zijn en dat ze bij vereniging van Makelaars horen.

2. Positieve reviews

Een makelaar kan zichzelf nog zo goed verkopen op hun website, maar alleen klanten kunnen oordelen of ze ook echt zo goed zijn. Het beste is om te kijken naar de reviews op Google. Als je googled komt er als het goed is een stuk bedrijfsinformatie aan de rechterkant te staan. En daar staan ook de reviews bij (als ze die hebben).

3. Reactietijd

Je bent naar de site gegaan en hebt een mail gestuurd, een contactformulier ingevuld of je hebt gebeld. Hoelang duurt het voordat je reactie terug hebt? Het is belangrijk om hierop te letten. Het kan natuurlijk zijn dat ze het heel druk hebben. Toch kan het ook betekenen dat ze niet vaak hun mails, formulieren of telefoon checken. En dat is niet wat je wilt. Want stel je voor, je wilt een woning verkopen en mogelijke kopers krijgen ook pas laat reactie terug. Grote kans dat ze dan verder gaan zoeken. Hetzelfde met een woning kopen. Stel jouw droomhuis komt voorbij, maar ze hebben je te laat gemaild of te laat geantwoord op de woning. Dat wil je liever niet.

4. Afspraken nakomen

Het kan altijd zijn dat een makelaar een mail een keer vergeet te sturen of antwoorden. Of dat een bezichtiging verplaatst moet worden. Aan het einde van de streep zijn makelaars ook maar mensen en niemand is perfect. Als dit vaker gebeurd en je begint een patroon te herkennen, wordt het misschien tijd om een nieuwe (wel betrouwbare) makelaar in Spanje te zoeken.

5. Onderscheidend vermogen

Er zijn heel veel makelaars in te vinden in Spanje. De vraag is nou eenmaal groot en daar wordt het aanbod op aangepast. Daarom is het belangrijk om te kijken waarom jouw makelaar nou beter, en vooral ook anders, dan de rest is. Oftewel waar ligt hun onderscheidend vermogen. Wat ons anders maakt dan andere makelaars is dat wij de Nederlandse taal spreken. Wij de lokale markt kennen, maar ook de Internationale klanten begrijpen. En dat wij gespecialiseerd zijn in 2e woningen.

¿Tu casa, mi casa?

Vul het onderstaande formulier in, bel of e-mail ons om contact met ons op te nemen.

Woning verkopen met een Nederlandse makelaar aan de Costa Dorada

Soms kan het kopen of verkopen van een huis een ingewikkeld proces zijn. Daarom bieden wij altijd transparantie en informatie van goede kwaliteit. Wij willen dat je ons vertrouwen kunt. Zodat jij in staat bent de beste beslissing te nemen. En daarbij komt dat het leven al ingewikkeld genoeg is, er zijn zoveel dingen om je zorgen over te maken. Nadenken over hoe je een woning gaat verkopen moet daar niet één van zijn. Wij maken het gemakkelijk, toegankelijk en zorgen ervoor dat je zelf alles onder controle hebt. Staat er niet tussen wat je zoekt? Laat ons weten wat je zoekt via email (team@casalunya.com). Wij houden dan een oogje open, of laten jou onze off market properties zien, niet alle woningen die wij in portfolio hebben staan gepubliceerd op de website.

Niet alleen hebben Internationale makelaars de doelgroep Spanjaarden. Ook hebben ze de doelgroep buitenlanders. En zolang de makelaar Engels praat, kan dit heel wat meer potentiële kopers betekenen. Een buitenlander koopt namelijk veel liever bij een makelaar die goed Engels of zelfs hun eigen taal spreekt. Dat geeft toch al een gevoel van begrip en vertrouwen die de koper niet wil missen bij zo’n grote aankoop in hun leven. Waardoor de woning dus ook sneller verkocht kan worden.

woning verkopen

Woning kopen met een Nederlandse makelaar aan de Costa Dorada

Een woning kopen

Als niet-Spanjaard een woning kopen is het prettigst met een makelaar die jouw taal spreekt en wensen begrijpt. Het is namelijk niet alleen een huis kopen en klaar. Je moet ook een Spaanse bankrekening hebben en een NIE nummer aanvragen. Nou kunnen we dat niet makkelijker maken. Wel kunnen we zorgen dat dit in je eigen taal uitgelegd wordt. En vertellen we je wat de beste mogelijkheden daarvoor zijn. Daarbij komt ook nog dat je alle belangrijke formulieren die nodig zijn bij een woning kopen, zoals bijvoorbeeld het koopcontract, in het Nederlands krijgt. Zodat je zeker weet dat er geen (Spaans) addertje onder het gras zit.

Waarom een woning kopen via Casalunya?

Vertel ons waar jij naar opzoek bent en waar jij graag de speciale momenten zou willen beleven. Casalunya kan er bij helpen om jouw perfecte (tweede) woning te vinden. Wij helpen jou met een makkelijke aankoop, zonder teveel zorgen. Zodat jij snel kunt starten met genieten van jouw nieuwe (t)huis. En dit dus allemaal in een taal die jij kan verstaan. Een woning kopen in een ander land is namelijk al spannend genoeg. Het is niet nodig om dat nog spannender te gaan maken.

Heeft u vragen of wilt u ons ontmoeten?

Jouw high-end makelaar aan de Costa Daurada

Wil jij een woning kopen in Catalunya en heb jij dat nog nooit gedaan? Download hier het meest complete e-book met daarin alles wat je moet weten!