Tiny house of prefab woning

Tiny house in Catalonië

Een tiny house is sterk gegroeit in populariteit de afgelopen jaren. Mede omdat mensen er via diverse trends achter zijn gekomen dat er niet zoveel nodig is om een gelukkig leven te leiden. Één van deze trends is minimalisme. Bij minimalisme realiseer je dat je niet veel spullen of een groot huis nodig hebt, om het leven te leiden waarvan je droomt en gelukkig wordt. Een andere trend is duurzaamheid. In een tiny house of prefab woning leef je veel bewuster, omdat de natuur veel dichter bij je staat. En van het afval dat overblijft bij het bouwen van een woning, kan je 2 tiny houses bouwen.

Ook in Spanje wordt de vraag naar pre fab woningen steeds groter. Zelfs met een appartement of huis leven de mensen in Spanje al grotendeels buiten. Begrijpelijk natuurlijk, aangezien het weer beter is dan in Nederland. Toch is ook de levensstijl heel anders

Omdat de vraag naar tiny houses nu ook groter wordt in Spanje, heeft Casalunya de handen in één geslagen met een lokale makelaar gespecialiseerd rondom de wetgeving en de bouw van Tiny Houses. En ze verkopen ze ook nog. Wij zijn fan en we hopen jij ook. 

type woningen

Waarom een tiny house?

1. Minimalisme

 

In Nederland is het niet onmogelijk om een tiny house te hebben, noch is het onmogelijk om het hierin naar je zin te hebben. Toch is in Spanje de stap naar een tiny house iets kleiner. Het leven hier is namelijk veel meer buiten. Waardoor de stap om kleiner te wonen minder groot is. Ook zeggen mensen die een tiny house hebben dat het een enorm gevoel van vrijheid geeft. Veel spullen kun je namelijk niet hebben, want zoveel ruimte is er niet. En als we de mensen mogen geloven die wonen in een tiny house, zeggen dat het gevoel van alleen hebben wat je nodig hebt, enorm bevrijdend is.

 

 

2. Duurzaamheid

 

Het kan bijna niemand ontgaan zijn dat duurzaam leven in deze tijd heel belangrijk is. We willen natuurlijk de wereld goed afleveren aan de volgende generaties. Een Tiny House wordt gebouwd met duurzame materialen. Materialen die het liefst hernieuwbaar zijn en dus geen slecht effect op het milieu hebben. Daarbij komt dat er veel minder materiaal nodig is. Alleen al van wat er aan afval bij de bouw van een “normaal” huis over blijft kan je ongeveer twee tiny houses bouwen.

 

 

3. Woonkosten

 

De woonkosten in een Tiny House in Spanje zijn een stuk lager dan in een villa of zelfs een rijtjeshuis. Ten eerste is het in aanschaf natuurlijk een stuk goedkoper. Als je een tiny house aanschaft moet je er wel rekening mee houden dat je er ook een kavel bij moet kopen (meestal). Ten tweede heb je natuurlijk ook minder ruimte om te verwarmen of te verkoelen, waardoor de kosten voor elektriciteit ook lager zijn. Nog lager als je ook nnog gebruik maakt van zonnepanelen.

 

 

4. Zelfvoorzienend leven

 

Hoe lekker is het om thuis te komen. Een duik te nemen in je zwembad, want die is natuurlijk niet te missen bij een Tiny House in Spanje, daarna de kruiden uit je moestuin en eieren bij je kippen weg te halen. Want als je geluk hebt, heb je een stuk grond met nog genoeg ruimte over, waardoor je zo goed als zelfvoorzienend kan leven. Mits je natuurlijk ook zelfvoorzienend bent in het opwekken van energie. Dit levert veel vrijheid op.

 

Brochure tiny house

Hiernaast kan je de brochure over tiny houses downloaden. Hierin staan de meest gestelde vragen, verschillende modellen en hoe het in zijn werk gaat. Downloaden dus!

Tiny house + perceel

Je wil het hele plaatje, dat kan. Dan wordt er samen gekeken wat jouw voorkeuren zijn naar de locatie van het perceel. Of dat haalbaar is en welke tiny house je er op wilt. Wil je weten welke tiny houses er allemaal beschikbaar zijn? Download dan de brochure hierboven!

Tiny house

Je hebt al een perceel gevonden en nu wil je er een tiny house op plaatsen. Wat wij een heel goed idee vinden trouwens. Ook dat is mogelijk. Wil je weten welke modellen tiny houses er zijn? Download dan de brochure hierboven! 

Perceel

Je hebt al een tiny house, of je gaat zelf één bouwen. Wel ben je nog opzoek naar een perceel, waar je deze droom kan gaan vervullen. Dat kan natuurlijk ook. 

Voor al de hierboven genoemde mogelijkheden geldt hetzelfde: Stuur een mail naar team@casalunya.com en dan helpen we je verder.

Meer informatie nodig over Tiny houses?

Jouw high-end makelaar aan de Costa Daurada

Wil jij een woning kopen in Catalunya en heb jij dat nog nooit gedaan? Download hier het meest complete e-book met daarin alles wat je moet weten!