Delen:

Het aantal investeringen in vastgoed in Spanje vanuit het buitenland is toegenomen. Dat blijkt uit de statistieken. Diverse experts stellen vast wat de reden is dat buitenlandse investeerders ten opzichte van een aantal jaar geleden onroerend goed kopen in Spanje.

Hierbij de 5 redenen op een rij.  

1. Verbetering van de crisissituatie rondom de pandemie

Francesc Pujol, directeur onroerend goed bij de Arum Group in Barcelona, is er duidelijk van overtuigd dat er een inhaalslag gaande is voor de maanden dat het vanwege de pandemie niet mogelijk was om van het ene land naar het andere te reizen. “We zien dat de tijd tussen oriëntatie en het maken van de aankoopbeslissing is verkort. Mensen komen met de intentie om te kopen, draaien iets minder lang om de keuze voor een woning heen”.

2. Snakken naar zon na een donkere lockdown

Raf Jacobs van Inspire Property Experts  die zelf ook uiy Belgie komt denkt dat de toename van de vraag ook voor een groot deel te danken is aan de donkere en strenge lockdown in de noordelijke landen. “Veel meer mensen verlangen naar de zon, na een strenge lockdown in wintertijd in Noord-Europa”.

18 maanden zonder een zonvakantie maakt het verlangen naar een leven in een zonnig land natuurlijk groter.

toename investeringen spanje

3. Lagere huizenprijzen in Spanje

In Nederland en België zijn prijzen van woningen erg gestegen en is het erg lastig, vooral voor starters, om iets te kopen. In Spanje zijn er nog veel appartementen te koop van onder de 100.000 euro, en zijn in diverse regio´s de huizenprijzen ook gedaald.

Los van de lage(re) huizenprijzen in Spanje spelen er nog een aantal andere zaken mee:

 

– De gestegen overwaarde van woningen in Engeland, Frankrijk en Nederland kan besteed worden aan investeringen;

– Negatieve rente zorgt ervoor dat spaargeld een duur grapje is, waardoor de interesse in investeren groeit (niet alleen in vastgoed, ook de beurzen, denk maar aan de populariteit van The Boston Bay);

– Spaarpot van veel huishoudens is gegroeid, gezien het vanwege de lockdown niet mogelijk was om het geld te spenderen aan weekendjes weg of in de horeca;

– De hypotheekrente in Spanje is historisch laag en dus is het goedkoop om te lenen (lees hier ons blog hierover).

4. Mogelijkheid tot telewerken

Werken met uitzicht op zee of vanuit een warm land is heerlijk. We hebben de laatste tijd allemaal in meer of mindere mate aan telewerken gedaan. Wilden sommige mensen een aantal jaar geleden nog even wachten met een tweede woning in Spanje vanwege hun werksituatie, nu maakt  hybride werken ook hybride wonen mogelijk. Oftewel, wonen in twee landen. Met de start-up wet is telewerken door de Spaanse overheid nu nog aantrekkelijker gemaakt. In trek zijn de woningen waar in ieder geval één ruimte gereserveerd kan worden als werkruimte. Toch kiezen velen er ook voor om een locale coworking te zoeken. In Tarragona is het aantal coworkings ook toegenomen. hier lees je waar je terecht kunt.

 

toename investeringen

 

Op zoek naar een lokale makelaar in Catalonië?

Ben je op zoek naar een investering in vastgoed in Spanje? Wij hebben diverse appartementen in de verkoop, die je kunt kopen met huurgarantie. Laat ons weten naar welke Return on Investment (welk passief netto passief inkomen per maand) je op zoek bent, en dan zoeken wij daar voor jou de investering bij die daar het beste bij past. Let op: wij zijn actief in Tarragona en omgeving, dat betekent de Costa Daurada en in Catalonië. Je staat hier binnen 2 uur vliegen naar Reus airport, en vanaf november tot eind april via Barcelona airport (dan is de verbinding Eindhoven – Reus inactief). Stuur een e-mail naar hieke@casalunya.nl en laat weten wat je zoekt!  

Meer lezen

Wil je meer lezen over het onderwerp investeren in vastgoed in Spanje?

Investeren in vastgoed: it´s all about the mindset

Build-to-rent: een win-win voor investeerders en huurders

Hypotheekrente historisch laag in Spanje

 

Wij openen deuren voor je

Meer informatie ontdekken

General

Sant Jordi

Sant Jordi, ook wel bekend als Saint George, is een veel gevierde feestdag in Catalonië, Spanje. Op 23 april wordt de dag gevierd. Sant Jordi

➥ MEER LEZEN

Jouw high-end makelaar aan de Costa Daurada

Wil jij een woning kopen in Catalunya en heb jij dat nog nooit gedaan? Download hier het meest complete e-book met daarin alles wat je moet weten!