Delen:

Duitsers zijn de buitenlanders die afgelopen zomer meeste luxe vastgoed in Spanje kochten. Het gaat om het aankopen van woningen en luxe vastgoed op de Balearen (34,3%), de Canarische Eilanden (23,6%) en Valencia (19,7%). Dat blijkt uit het Spaanse vastgoedregister van de Vereniging van vastgoedregisters.

Een woning aan de Spaanse kust, met de garantie van zon en het strand, blijft een droom voor veel buitenlanders die op zoek zijn naar een woning in het buitenland. Ondanks de beperkingen als gevolg van de pandemie van het coronavirus, de verplichting om een quarantaine te ondergaan bij terugkeer naar bepaalde landen of het moeten uitvoeren van tests voor en na het reizen, blijven expats zoeken naar een woning in Spanje. En dan met name aan de Spaanse kust.

 

Piek buitenlandse aankopen in Spanje zomer 2021

 

Afgelopen zomer was er een enorme piek te zien in het aantal vastgoedaankopen in Spanje, met name in de luxesector. Van alle 154.155 transacties die er waren tussen juli en september, is maar liefst 10% van de woningen verkocht aan niet-Spanjaarden.

 

luxe vastgoed

 

Meeste Spaanse villa’s verkocht aan Duitsers

 

Het is voor het eerst dat de Britten niet bovenaan staan in de ranking. Dit vanwege de Brexit-maatregelen.  Het zijn de Duitsers bovenaan de lijst staan van kopers afgelopen zomer in Spanje. De Britten schuiven op naar de  tweede plaats opgeschoven, met 9,9% en bijna 1.600 transacties. Zij worden gevolgd door de Fransen (7,8% en 1.262 aan- en verkopen), de Marokkanen (6,5% en 1.055 aankopen), de Belgen (5,6%) en Roemenen (5,3%).

 

luxe vastgoed spanje

 

De Balearen (34,3%), de Canarische Eilanden (23,6%), Valencia (19,7%), Murcia (17,4%), Andalusië (11,3%) en Catalonië (11%) noteerden het hoogste percentage woningaankopen door buitenlanders.

 

Volgens de vereniging van woningregistraties in Spanje zal de vraag van buitenlanders naar Spaans vastgoed blijven toenemen, en dan met name luxe vastgoed in Spanje, naarmate de situatie rond de pandemie nog meer verbetert.

 

Meer lezen 

 

Investeren in vastgoed Spanje: als DGA of particulier?

Vastgoed in Spanje verkopen: wordt de meerwaardebelasting afgeschaft?

Kronospan investeert 180 miljoen euro in bouw van fabriek in Tortosa 

Cruise ship terminal Tarragona Moll de Balears klaar in maart 2022

 

Wij openen deuren voor je

Meer informatie ontdekken

General

Sant Jordi

Sant Jordi, ook wel bekend als Saint George, is een veel gevierde feestdag in Catalonië, Spanje. Op 23 april wordt de dag gevierd. Sant Jordi

➥ MEER LEZEN

Jouw high-end makelaar aan de Costa Daurada

Wil jij een woning kopen in Catalunya en heb jij dat nog nooit gedaan? Download hier het meest complete e-book met daarin alles wat je moet weten!