Delen:

Elke dag ademen we tot 9.000 liter lucht in en in de winter brengen we veel tijd binnenshuis door. De kwaliteit van de lucht die we thuis – of in gesloten en gedeelde openbare ruimten – inademen, is van groot belang. Daarom kiezen steeds meer mensen voor hun woning in Spanje een luchtzuiveraar.

Stof, vochtigheid en gasvormige bestanddelen die in de binnenlucht terechtkomen door gebruik van pesticiden, lijmen, oplosmiddelen en schoonmaakmiddelen in huis. We ademen ze allemaal in. Luchtzuiveraars verbeteren de gezondheid van de luchtwegen, verminderen bacteriën, geuren en allergenen in huis. Moderne zuiveringsapparaten kunnen worden aangestuurd vanaf smartphones een apps.

Criteria voor aanschaf luchtzuiveraar

Let bij aanschaf van een luchtzuiveraar op de volgende zaken:

– Geluid (hoe stil is een apparaat?)
– Capaciteit (hoe groot is het oppervlakte dat je wilt zuiveren en kan het apparaat dit aan?)
– Hoeveel elektriciteit gebruikt het apparaat (oftewel: hoe duur is het in gebruik?)
– Is het makkelijk of moeilijk om de filter te vervangen?
– Hoeveel ruimte neemt de luchtzuiveraar in beslag?
– Wil je dat de luchtzuiveraar op de grond staat of wil je deze liever ophangen?
– Hoeveel jaar garantie wil je op de luchtzuiveraar?

Aiibot luchtzuiveraar

Aiibot is een goede optie om te kiezen als je een geluidsarme en efficiënte luchtzuiveraar zoekt voor eenn oppervlakte van 50 m2. Het apparaat heeft 4 standen voor de reinigingssnelheid: laag, medium, hoog en slaapstand. Het geluidsniveau in de slaapstand is 29 dB. Het heeft ook een timerfunctie, en is te  programmeren voor 1, 2, 3 of 4 uur . Het apparaat filtert  grote deeltjes, neutraliseert geurtjes, vangt pollen op via de HEPA filter. Voor 119 euro te koop bij Amazon (prijs dec 2021)

luchtzuiveraar

Pro Breeze luchtzuiveraar

Een van de best verkochte luchtreinigers is die van ProBreeze PB-P01-EU-FBA, vanwege de combinatie van een mooi ontwerp en veel diverse functies. Het apparaat heeft 5 filters: een voorfilter voor haren, huidschilfers en haren van huisdieren. Een HEPA-filter, dat 99,97% van de kleine deeltjes zoals pollen en stof verwijdert. Een actief koolstoffilter dat geuren en schadelijke organische verbindingen neutraliseert.
Een filter met koude katalysator voor de laatste resterende onzuiverheden en een negatieve ionengenerator waarbij de in de lucht uitgestoten negatieve deeltjes zich met de positieve verontreinigende ionen verbinden om deze te elimineren. Het apparaat heeft een touchsreen met timerfunctie: 1, 2 of 4 uur, slaapstand. Voor 125 euro te koop bij Amazon (prijs dec 2021).

luchtzuiveraar

Levoit luchtzuiveraar

Levoit is een zuinig toestel ideaal voor wie last heeft van ademhalingsproblemen zoals allergieën, astma of neusverstopping. Het apparaat heeft 3 filters: een voorfilter voor huidschilfers van huisdieren, een HEPA-filter dat deeltjes van 0,3 micron kan tegenhouden en een actief koolstoffilter om geurtjes te elimineren. Dit toestel heeft een filtervervangingsindicator die in werking treedt wanneer het filter moet worden vervangen. Interessant is de ultrastille nachtmodus, waardoor de lucht wel wordt gefilterd maar je dit niet hoort. Vanaf 63 euro te koop bij Amazon (dec 2021).

levoit

Meer lezen over  wonen in Spanje

Huurgarantie verzekering afsluiten in Spanje: onze tips 

Elektriciteit aansluiten na aankoop woning Spanje 

Woonhuisverzekering afsluiten in Tarragona: 4 tips om slim te kiezen

Wij openen deuren voor je

Meer informatie ontdekken

General

Sant Jordi

Sant Jordi, ook wel bekend als Saint George, is een veel gevierde feestdag in Catalonië, Spanje. Op 23 april wordt de dag gevierd. Sant Jordi

➥ MEER LEZEN

Jouw high-end makelaar aan de Costa Daurada

Wil jij een woning kopen in Catalunya en heb jij dat nog nooit gedaan? Download hier het meest complete e-book met daarin alles wat je moet weten!